Żółty tort urodzinowy z puszystym czekoladowym lukrem Ganache

Żółty tort urodzinowy z puszystym czekoladowym lukrem Ganache
Żółty tort urodzinowy z puszystym czekoladowym lukrem Ganache może być tylko deserem, którego szukasz. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1031 kalorii, 13g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Urodziny będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz półsłodką czekoladę, sodę oczyszczoną, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Żółty tort urodzinowy z puszystym czekoladowym lukrem Ganache, Żółty tort urodzinowy z puszystym czekoladowym lukrem Ganache, oraz Żółty tort z polewą czekoladową: Ultimate Birthday Classic dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojak na środku piekarnika i podgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka dwie 8-calowe okrągłe patelnie do ciast. 
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Za pomocą miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek (lub miksera ręcznego), masło i granulowany cukier śmietankować na średniej prędkości przez 3 do 4 minut lub do lekkiego i puszystego. (Ten krok zajmie 8 do 10 minut, jeśli używasz ręcznego miksera.) Zatrzymaj mikser kilka razy i użyj gumowej szpatułki, aby zeskrobać boki i dno miski oraz wiosło, aby uwolnić przylegające masło lub cukier.  
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MasłoMasło
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
SzpatułkaSzpatułka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
W małej misce, ubij razem jajka, żółtka i wanilię, aż się połączą. Na małej prędkości, powoli wlać mieszaninę jaj do mieszaniny masła i wymieszać tylko do włączenia. Zeskrobać miskę i ponownie wiosłować, a następnie bić na średniej prędkości przez 20 do 30 sekund, lub aż mieszanina jest jednorodna.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
MasłoMasło
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
W średniej misce przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Na najniższej prędkości, dodać około jednej trzeciej mieszaniny mąki do mieszaniny jaj i masła i mieszać tylko do ledwo połączone. Natychmiast wlać około połowy maślanki i nadal mieszać z najniższą prędkością, aż maślanka zostanie prawie całkowicie włączona. Zatrzymać mikser i zeskrobać boki i dno miski dobrze. Ponownie na najniższej prędkości, dodać około połowy pozostałej mieszaniny mąki i wymieszać tylko do ledwo połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać resztę maślanki i wymieszać tylko do połączenia. Uważaj, aby nie przesadzić. 
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
6
W tym momencie najlepiej jest zakończyć mieszanie ręcznie.
7
Wyjmij miskę ze stojaka miksera i za pomocą gumowej szpatułki złóż pozostałą mieszankę mąki, aż ciasto stanie się jednorodne. Jak złożyć, należy uwzględnić wszelkie ciasto przylegające do boków i dolnej części miski. Ciasto podzielić równomiernie pomiędzy przygotowane Patelnie. 
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Piec przez 40 do 50 minut, lub do momentu, gdy wierzchołki będą złocisto-brązowe, a ciastka odrosną po naciśnięciu na środku opuszkiem palca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Pozostawić do całkowitego ostygnięcia w patelniach na stojakach z drutu. (Schłodzone ciasta można szczelnie zapakować w folię i przechowywać w zamrażarce do 1 tygodnia. Odwilż w temperaturze pokojowej, nadal owinięty szczelnie w folię.) 
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
10
Podczas gdy warstwy ciasta są chłodzenia, zrobić lukier. Aby zrobić ganache, umieść czekoladę w średniej żaroodpornej misce. W małym rondlu sparzyć śmietanę na średnim ogniu (bąbelki zaczynają tworzyć się wokół krawędzi patelni, ale krem się nie gotuje).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LukierLukier
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
11
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę i odstawić na około 1 minutę, następnie powoli ubijać czekoladę i śmietanę, aż czekolada całkowicie się rozpuści i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
12
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 do 2 godzin lub do całkowitego ostygnięcia. (Lub, przechowywać w lodówce ganache do ostygnięcia, o 30 minut, ubijanie co 10 minut.) 
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
13
Zamontuj mikser stojący za pomocą uchwytu łopatkowego (lub użyj miksera ręcznego) i ubijaj masło na średniej-niskiej prędkości przez 10 do 15 sekund lub aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
14
Dodaj cukier cukierniczy, sól i waniliowy i kontynuuj bicie na średniej prędkości przez około 2 minuty lub aż mieszanina będzie puszysta i gładka. Zatrzymaj mikser kilka razy i użyj gumowej szpatułki, aby zeskrobać miskę i wiosło, aby uwolnić przylegające masło lub cukier. Na średniej prędkości dodaj schłodzony ganasz i ubijaj przez około 2 minuty lub aż do całkowitego połączenia. Stop, aby zeskrobać boki i dno miski. Obróć prędkość miksera na średnio-wysoką i ubijaj przez około 1 minutę lub aż lukier rozjaśni kolor i zgęstnieje. Powinieneś mieć około 4 filiżanek. (Użyj lukier dzień można zrobić, lub przykryć i przechowywać w lodówce do 1 dnia, a następnie doprowadzić do temperatury pokojowej i wiosła ponownie na kilka minut, aż gładkie przed użyciem.) 
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Wyjmij schłodzone ciasta z patelni. (Upewnij się, że są całkowicie fajne. Jeśli są nawet najmniejsze trochę ciepłe, lukier stopi się i będziesz miał bałagan.) Za pomocą długiego, ząbkowanego noża, przyciąć wierzch każdego ciasta, aby go wyrównać (warstwy będą nieco zaokrąglone w piekarniku; przycięte resztki robią świetne przekąski).
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
PiekarnikPiekarnik
16
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu ciasta lub cokole ciasta (jeśli masz obrotowy stojak na ciasto, użyj go). Łyżka około 1 szklanki lukru na wierzchu i użyć przesuniętej szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić ją na krawędziach.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
17
Ostrożnie umieść drugą warstwę ciasta, od góry do dołu (tak, aby równe, ostre krawędzie znajdowały się na wierzchu gotowego ciasta), na wierzchu. Łyżka około 1 szklanki lukru na wierzchu i rozprowadzić go na górze iw dół po bokach ciasta, wygładzając lukier, jak można i pokrycie całego ciasta cienką warstwą. Jest to okruchy, które zapobiegają migracji luźnych okruchów na powierzchnię gotowego ciasta. Łyżka czubaty kubek lukier na wierzchu ciasta, i rozprowadzić go równomiernie na górze iw dół po bokach. Jest to warstwa wykończeniowa lukru. W razie potrzeby łyżkę pozostałego lukru do torebki z ciastem wyposażonej w małą okrągłą lub gwiazdkową końcówkę i wyłożyć ozdobną linię wzdłuż górnej i/lub dolnej krawędzi ciasta. Ciasto można przechowywać w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torba Na CiastoTorba Na Ciasto
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn