Żywe Batony Cytrynowe Przyjazne Alergikom
Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 196 kalorii, 1G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 23 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz Cukier, ciasteczka, skrobia kukurydziana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Przyjazny Alergikom Szlak Mix, Guacamole Alicji * Przyjazny dla alergików*, oraz Przyjazny alergikom Sweetheart s ' mores.
Instrukcje
Linia 8×8 calowa patelnia do pieczenia z pergaminem lub woskowane paper.In średni garnek do sosu, moczyć agar agar w wodzie przez 15 minut. W międzyczasie, skórki cytryny i wycisnąć sok z cytryny.
Zmiksować skrobię kukurydzianą z sokiem z cytryny do rozpuszczenia.Gdy agar agar jest moczenie przez 15 minut, włączyć ogień do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia, ubijając delikatnie (nie zawierają żadnego powietrza), aby zapobiec osadzaniu się na dnie garnka.Gotować przez około 10 minut lub do całkowitego rozpuszczenia agaru. W międzyczasie weź każde ciastko i naciśnij równomiernie i całkowicie na patelni.
Dodać cukier do garnka i gotować ponownie, aż się rozpuści, o 3 protokół. Obniżyć ogień do średniego i dodać skrobię kukurydzianą i mieszaninę soku z cytryny. Następnie dodaj skórkę z cytryny i mleko ryżowe.
Trzepaczka stale, ale delikatnie, aż mieszanina zgęstnieje, około 5 minut. Musi dojść do wrzenia, aby zagęścić.
Wlać mieszaninę do przygotowanej skorupy, ostudzić przez 20-30 minut i przechowywać w lodówce przez co najmniej 3 godziny, aż do napełnienia. Przed podaniem użyj przesiewacza lub sitka z drobnej siatki, aby posypać batony cukrem pudrem (batony wchłoną cukier puder). Pokroić w kwadraty i podawać.