Świąteczny kalafior

Świąteczny kalafior
Przepisów na dodatki do dań nigdy za wiele, więc wypróbuj świąteczny kalafior. Ten przepis przeznaczony jest dla 10 osób i kosztuje 1,0 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka, 10 g tłuszczu i łącznie 157 kalorii. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Święta Bożego Narodzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Mieszanka mleka, grzybów, mąki i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 41%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także świąteczną zapiekankę z kalafiora, świąteczne babeczki Stollen – odmieniona świąteczna klasyka i świąteczne ciasteczka: norweskie ciasteczka świąteczne, półksiężyce z konfiturą marchewkowo-śliwkową i czekoladową pomarańczą.

Instrukcje

1
Umieść 1 cal wody w dużym rondlu; dodaj kalafior. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj przez 6-8 minut lub do momentu, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Odcedź i osusz.
3
W międzyczasie w dużym rondlu podsmaż na maśle zieloną paprykę i grzyby przez 2 minuty lub do momentu, aż będą chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia3 Szklanki Pokrojonego W Kostkę Chleba Owsianego Z Poprzedniego Dnia
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
4
Dodaj mąkę; stopniowo dodawaj mleko. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5
Zdjąć z ognia; mieszać, aż ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej2 Do 4 łyżek Mieszanki Zupy Cebulowej
6
Dodaj pimientos i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona PaprykaCienko Pokrojona Papryka Pimento Lub Pieczona Czerwona Papryka
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
7
Połowę kalafiora ułożyć w natłuszczonej formie o pojemności 2 qt. naczynie do pieczenia; posmaruj połową sosu. Powtórz warstwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
8
Piec bez przykrycia w temperaturze 325°C przez 25 minut lub do momentu zarumienienia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
W razie potrzeby posyp papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia7
Magazyn