Świąteczne Ciasteczka Wiatraczkowe
Świąteczne ciasteczka Wiatraczkowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 72. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 76 kalorii. Na 7 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. 1005 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz proszek do pieczenia, cukier, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 11%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Christmas Pinwheel Sugar Cookies, Świąteczne ciasteczka: norweskie świąteczne ciasteczka, marchewka przyprawiona śliwką i czekolada pomarańcza, oraz Ciasteczka Wiatraczkowe.
Instrukcje
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól przesiać do miski. Przesuń ponownie do innej miski.
Ubij masło z brązowymi i białymi cukrami w misce do miksowania, aż będzie lekkie i puszyste. Ubić jajka i wanilię, aż będzie gładka. Stopniowo mieszaj mieszaninę mąki, aż do równomiernego wymieszania. Zbierz ciasto w kulkę i podziel na dwie równe części.
Umieścić jedną połowę w drugiej misce.
Dodaj czerwony barwnik spożywczy do ciasta w jednej misce, a zielony barwnik spożywczy do ciasta w drugiej misce. Użyj widelca lub drewnianej łyżki, aby zmieszać barwnik spożywczy z ciastem, aż do równomiernego wymieszania.
Dodaj dodatkowe krople barwnika spożywczego, aby uzyskać pożądany odcień.
Rozwałkuj czerwone ciasto do grubości 1/4 cala (5 mm).
Rozwałkuj zielone ciasto do grubości 1/4 cala (5 mm) i połóż na czerwonym cieście. Począwszy od jednej krawędzi, rolki ciasta, aby dziennik tak dwa kolory spirali wewnątrz siebie. Owiń dziennik woskowanym papierem, a następnie bawełnianym ręcznikiem i przechowuj w lodówce co najmniej 8 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmarować 2 blachy do pieczenia.
Rozpakuj kłodę ciasta i połóż na czystej, lekko posypanej mąką powierzchni. Pokrój kłodę na okrągłe 1/8 cala (3 mm) grubości i umieść na przygotowanych blachach do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zestaw, 5 do 6 minut. Uważaj, aby zapobiec brązowieniu krawędzi.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojakach.