Świeży Sos Cytrusowy
Need a SOS bezglutenowy i wegański? Świeży sos cytrusowy może być wyjątkowym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 10 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 61 kalorii. Jeśli masz skrobię kukurydzianą, sok z cytryny, skórkę z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 21%. Spróbuj Krewetki ze świeżym sosem cytrusowym, Fresh Citrus Juice Bar, oraz Pieczona świeża szynka z cytrusami i żytem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz cukier i skrobię kukurydzianą w małym rondlu; ubić sok pomarańczowy. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale ubijając; gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia i ubić skórką z cytryny i sokiem. Ostudzić 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Przenieść do hermetycznego pojemnika; umieścić wytrzymałą folię bezpośrednio na ciepłym sosie (aby zapobiec tworzeniu się folii); schłodzić 2 godziny przed podaniem. Przechowywać w lodówce, z folią na powierzchni sosu, do 1 tygodnia.