Świeży Makaron Pomidorowy
Jeśli masz około 45 minut do spędzenia w kuchni, makaron ze świeżymi pomidorami może być świetnym przepisem bez nabiału, wegetariańskim i wegańskim, który warto wypróbować. Z tego przepisu składają się 2 porcje zawierające 379 kalorii, 12 g białka i 9 g tłuszczu każda. Za 1,04 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Aby przepis był tak aromatyczny, wystarczy mieszanka soli, oliwy z oliwek, pomidorów i kilku innych składników. Świetnie sprawdza się jako raczej niedrogi hor d'oeuvre. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 81%, to danie jest doskonałe. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Makaron ze świeżymi pomidorami, Makaron ze świeżym sosem pomidorowym i Makaron ze świeżym mozzarellą i pomidorami.
Instrukcje
W każdym pomidorze zrób nacięcie.
Włóż pomidory do wrzącej wody na 1 minutę; odpływ. Gdy ostygnie na tyle, że będzie można go wziąć do ręki, usuń skórkę i wyrzuć. Nasiona i posiekane pomidory; odłożyć na bok.
Gotować makaron według wskazówek na opakowaniu. W międzyczasie na patelni podsmaż na oleju zieloną paprykę, cebulę i czosnek przez 2-3 minuty lub do miękkości. Wymieszaj pomidory, sól i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 10 minut.
Wymieszać z bazylią i oregano.
Odcedzić makaron; wymieszać z mieszanką pomidorową.