Świeża Mozzarella, suszone na słońcu pomidory i Prosciutto warstwy
Świeża Mozzarella, suszone na słońcu pomidory i Prosciutto Stratan to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 386 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $8.53 za porcję. Jeśli masz crème fraîche, parmezan, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać substytut jajka, możesz podążać za tym daniem głównym z Tort Jagodowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sałatka Z Makaronem Z Suszonych Pomidorów I Świeżej Mozzarelli, Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, oraz Easy Vegan Sun Suszone Pesto Pomidorowe.
Instrukcje
Ułóż kostki chleba w jednej warstwie na dużej blasze do pieczenia.
Piec w 350 przez 10 minut lub do tosty, mieszając raz.
Połączyć mleko, crme frache i substytut jajka w dużej misce, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj pomidory i czosnek, mieszając trzepaczką.
Dodać chleb; delikatnie wymieszać, aby połączyć.
Wlać połowę mieszanki chleba do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego sprayem do gotowania. Ułóż prosciutto i mozzarellę równomiernie na mieszaninie chleba. Doprawić pozostałą mieszanką chlebową. Przykryć i schłodzić 8 godzin lub do nocy.
Piec w temperaturze 350 przez 20 minut.
Posypać równomiernie parmezanem.
Wyjąć z piekarnika; odstawić 5 minut.