Śródziemnomorski fettuccine
Śródziemnomorski fettuccine wymaga około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 12 g białka, 13 g tłuszczu i łącznie 324 kalorie. Ten przepis służy 4 osobom. Za 1,9 USD za porcję ten przepis pokrywa 22% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Udaj się do sklepu i kup bulion warzywny, ser feta, paprykę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 58%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także śródziemnomorski fettuccine z kurczakiem, fettuccine Alfredo i cajun fettuccine.
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj bulion.
Zdjąć z ognia; dodać pomidory.
Pomidory pokroić w cienkie plasterki i ponownie zalać bulionem; odłożyć na bok.
Ugotuj fettuccine zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym smaż paprykę i cebulę na oleju przez 3-4 minuty lub do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Zredukować ciepło. Wymieszaj oliwki, bazylię, kapary, oregano i mieszankę pomidorów; przegrzać.
Odcedź fettuccinę; umieścić w dużej misce do serwowania.
Dodaj mieszaninę sera i pieprzu; wrzucić do płaszcza.