Śliwki pieczone w miodzie z Mascarpone i pistacjami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj śliwki pieczone w miodzie z Mascarpone i pistacjami. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 270 kalorii, 2G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, śliwek, prażonych pistacji i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Śliwki pieczone w miodzie z kremem Mascarpone i kruche, Grillowane śliwki z Mascarpone i miodem, oraz Tarta Mascarpone z miodem, pomarańczami i pistacjami.
Instrukcje
W małym rondlu roztopić miód i masło z sokiem z cytryny na umiarkowanie małym ogniu. Wymieszać w wodzie z kwiatem pomarańczy, jeśli używasz. Syrop miodowy zeskrobać do średniej miski, dodać połówki śliwek i dokładnie wymieszać. Ułóż śliwki, pokrój bok w dół, w dużym naczyniu do pieczenia i równomiernie wyłóż połowę syropu miodowego.
Śliwki pieczemy przez 15 minut lub do momentu, aż staną się miękkie i zaczną brązowieć Na spodzie. Obróć śliwki i łyżkę pozostałego syropu miodowego na nich. Śliwki piecz przez 10 minut dłużej, lub do miękkości, ale nie rozpadają się.
Śliwki przełożyć na talerze i skropić syropem miodowym. Na wierzch polać mascarpone, posypać pistacjami i podawać.