Łosoś zapiekany z octem cytrusowym i fasolką szparagową
Pan Pieczony łosoś z octem cytrusowym i fasolką szparagową wymaga ok. 28 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 480 kalorii, 36g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 38 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka octu balsamicznego, filety z łososia, sok pomarańczowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest świetne. Podobne przepisy to Pieczony Łosoś Z Fasolką Szparagową, Łosoś Zapiekany Na Boczku Z Octem Balsamicznym, Miodem I Rozmarynem, oraz Kotlety schabowe, ziemniaki i fasolka szparagowa.
Instrukcje
1
Rozgrzej żeliwną patelnię lub ciężką patelnię z dnem na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Filety z łososia posmarować olejem. Doprawić solą i pieprzem. Gotować łososia aż tylko gotowane przez, o 3 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
łosoś
Olej Do Smażenia
3
Podczas gdy łosoś gotuje, przynieś wino, ocet, soki cytrusowe i brązowy cukier do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć glazury 3 lub 4 minut, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy Cukier
Ocet
łosoś
Glazura
Wino
4
Zdjąć z ognia. Wymieszać w 1/2 łyżeczki gruboziarnistego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny Pieprz
5
W drugiej patelni, doprowadzić 1/2-calowy wody do wrzenia z fasolką szparagową i kawałki pomarańczy i / lub skórki cytryny. Przykryć fasolkę szparagową i gotować 3 lub 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Szparagowa
Skórka Z Cytryny
Pomarańczowy
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Fasolę odcedzić i wymieszać z mżawką oleju (Opcjonalnie) i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Fasola
Olej Do Smażenia
7
Polewamy filetami z łososia i podajemy z cytrusową zieloną fasolką.
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.7 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.