Łosoś zapiekany z octem cytrusowym i fasolką szparagową

Łosoś zapiekany z octem cytrusowym i fasolką szparagową
Pan Pieczony łosoś z octem cytrusowym i fasolką szparagową wymaga ok. 28 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 480 kalorii, 36g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 5,07 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 38 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka octu balsamicznego, filety z łososia, sok pomarańczowy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest świetne. Podobne przepisy to Pieczony Łosoś Z Fasolką Szparagową, Łosoś Zapiekany Na Boczku Z Octem Balsamicznym, Miodem I Rozmarynem, oraz Kotlety schabowe, ziemniaki i fasolka szparagowa.

Instrukcje

1
Rozgrzej żeliwną patelnię lub ciężką patelnię z dnem na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Filety z łososia posmarować olejem. Doprawić solą i pieprzem. Gotować łososia aż tylko gotowane przez, o 3 protokół z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
łosośłosoś
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
3
Podczas gdy łosoś gotuje, przynieś wino, ocet, soki cytrusowe i brązowy cukier do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć glazury 3 lub 4 minut, aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
OcetOcet
łosośłosoś
GlazuraGlazura
WinoWino
4
Zdjąć z ognia. Wymieszać w 1/2 łyżeczki gruboziarnistego czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny PieprzGrubo Zmielony Czarny Pieprz
5
W drugiej patelni, doprowadzić 1/2-calowy wody do wrzenia z fasolką szparagową i kawałki pomarańczy i / lub skórki cytryny. Przykryć fasolkę szparagową i gotować 3 lub 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
PomarańczowyPomarańczowy
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Fasolę odcedzić i wymieszać z mżawką oleju (Opcjonalnie) i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
FasolaFasola
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
7
Polewamy filetami z łososia i podajemy z cytrusową zieloną fasolką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
GlazuraGlazura

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.7 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćŚredni
Gotowe W28 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn