Łosoś zapiekany sezamem z imbirowym winegretem
Łosoś z sezamem z imbirem Vinaigrette jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 39g białka, oraz 14g tłuszczu. Na $5.79 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, ogórki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć sosu sojowego o niskiej zawartości sodu, możesz śledzić to danie główne z Ciasto Bananowe Split jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest super. Spróbuj Łosoś Z Sezamem, Tuńczyk z sezamem z kremem imbirowym, oraz Sezam Crusted Wild Salmon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przetworzyć 4 ogórki w maszynce do jedzenia, aż będą gładkie, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Wlać przez sitko z siatki drucianej do miski, odrzucając miazgę.
Wymieszać 1/2 szklanki octu i soli do płynu ogórkowego; odstawić.
W małym rondlu połącz cukier i wodę. Doprowadzić do wrzenia, często mieszając; gotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia, wymieszać z płynną mieszaniną ogórka; odstawić SOS.
W małej miseczce wymieszać sos sojowy i kolejne 4 składniki; posmarować łososiem.
Łososia umieścić na lekko natłuszczonej patelni o wymiarach 13 x 9 cali; posypać sezamem.
Piec w 450 przez 10 do 12 minut lub do pożądanego stopnia doneness.
Podziel plastry ogórka między 4 płytkie miski. Łyżka sosu ogórkowego na ogórki i top z filetów łososia; dodać świeżej gałązki mięty do każdej miski, w razie potrzeby.
Podawać z imbirowym winegretem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.