Łosoś z tymiankiem i 3-cytrynowym Crème Fraîche

Łosoś z tymiankiem i crème Fraîche z trzema cytrynami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 26g białka, oraz 17g tłuszczu. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 171 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Creme fraîche, koszerną sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Owoce pestkowe w syropie cytrynowo-tymiankowym z Creme Fraiche, Zupa z pieczonych buraków z tymiankiem, cytryną i Crème Fraîche, oraz Łosoś wędzony na frytkach z cytrynowym Crème Frâiche.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia folią aluminiową.
Ułożyć gałązki tymianku i pokrojoną cytrynę w stos na środku blachy do pieczenia wystarczająco duży, aby pomieścić łososia. Łososia natrzeć ze wszystkich stron oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Łososia ułożyć na łóżku z tymiankiem/cytryną i przełożyć do piekarnika. Piecz, aż temperatura wewnętrzna zarejestruje 125 do 54° na termometrze natychmiastowego odczytu dla średnio rzadkich lub140 dla średnich, 15 do 25 minut.
Wyjąć z piekarnika i odstawić na odpoczynek co najmniej 5 minut lub pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Wymieszać liście tymianku, sok z cytryny, skórkę z cytryny, zakonserwowaną cytrynę (jeśli używasz) i crème fraîche. Doprawić solą i pieprzem.
Łososia podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej z sosem cytrynowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay]()
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau