Łosoś z tymiankiem i 3-cytrynowym Crème Fraîche

Łosoś z tymiankiem i 3-cytrynowym Crème Fraîche
Łosoś z tymiankiem i crème Fraîche z trzema cytrynami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 26g białka, oraz 17g tłuszczu. Na $3.55 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 171 osób stworzyło ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz Creme fraîche, koszerną sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Owoce pestkowe w syropie cytrynowo-tymiankowym z Creme Fraiche, Zupa z pieczonych buraków z tymiankiem, cytryną i Crème Fraîche, oraz Łosoś wędzony na frytkach z cytrynowym Crème Frâiche.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Wyłóż obramowaną blachę do pieczenia folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
2
Ułożyć gałązki tymianku i pokrojoną cytrynę w stos na środku blachy do pieczenia wystarczająco duży, aby pomieścić łososia. Łososia natrzeć ze wszystkich stron oliwą z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
3
Łososia ułożyć na łóżku z tymiankiem/cytryną i przełożyć do piekarnika. Piecz, aż temperatura wewnętrzna zarejestruje 125 do 54° na termometrze natychmiastowego odczytu dla średnio rzadkich lub140 dla średnich, 15 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
4
Wyjąć z piekarnika i odstawić na odpoczynek co najmniej 5 minut lub pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uda I Nogi Z KurczakaUda I Nogi Z Kurczaka
5
Wymieszać liście tymianku, sok z cytryny, skórkę z cytryny, zakonserwowaną cytrynę (jeśli używasz) i crème fraîche. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cytryna KonserwowanaCytryna Konserwowana
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Creme FraicheCreme Fraiche
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
6
Łososia podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej z sosem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia42
Magazyn