Łosoś z sosem wiśniowym i Izraelskim kuskusem

Łosoś z sosem wiśniowym i Izraelskim kuskusem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 757 kalorii, 47g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na 6,12 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sok z jednej cytryny, koszerną sól i pieprz, wiśnie i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Aby wykorzystać suszone wiśnie, można śledzić to danie główne z Homemade Berry Granola Parfaits jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Łosoś z prażonym Izraelskim kuskusem, Izraelska Sałatka Kuskus Z Pieczonych Pomidorów Cherry, oraz Łosoś smażony ze słodkimi ziemniakami, Papai Rougaille i Izraelskim kuskusem.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do sześciu cali poniżej elementu brojlerów i rozgrzej brojlery do wysokości.
Wierzch filetów posmarować 1 łyżką oleju i doprawić solą i pieprzem.
Na blasze do pieczenia ułożyć skórkę łososia i przełożyć do piekarnika. Gotować, aż łosoś będzie złoty kolor na wierzchu i gotowane przez, osiem do dziesięciu minut. W połowie, ostrożnie obrócić patelnię tak, aby ryba równomiernie gotowała.
Po zakończeniu wyjąć patelnię.
Tymczasem doprowadzić 3 1/3 szklanki wody do wrzenia w rondlu średniej wielkości na średnim ogniu.
Dodać kuskus i szczyptę soli. Gotować, aż kuskus będzie miękki, pięć do sześciu minut. Po zakończeniu odcedzić kuskus w durszlaku.
Połącz dżem wiśniowy i ocet winny z czerwonego wina w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, aż sos zmniejszy się do glazury. Włącz ciepło na niskie, aby utrzymać ciepło. Jeśli mieszanina zgęstnieje zbyt mocno, dodaj trochę więcej octu lub wody.
Podgrzać pozostałą łyżkę oleju w dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodać suszone wiśnie i migdały. Gotować, mieszając często, aż migdały są tosty, ale nie spalone.
Dodać odsączony kuskus i dobrze wymieszać, aby połączyć. Wyłącz ogrzewanie.
Dodaj połowę soku z cytryny wymieszać, aby połączyć, i dostosować przyprawy z większą ilością soli, sok z cytryny lub oliwy z oliwek według uznania.
Kuskus podawać z gotowanym łososiem i polewą wiśniową.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować GEN5 Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 9 dolarów za butelkę.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.