Łosoś Z Sezamem

Łosoś Z Sezamem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj łososia z sezamem. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 429 kalorii, 45g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 8,16 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 60% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz łososia, marchew, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Sezam Crusted Wild Salmon, Łosoś zapiekany sezamem z imbirowym winegretem, oraz Pieprz, kolendra i sezam-chrupiący łosoś dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj nasiona sezamu i płatki czerwonej papryki na talerzu, a następnie naciśnij filety z łososia do mieszaniny, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
2
Podgrzać połowę oleju w patelni nonstick na średnim ogniu, dodać łososia, i gotować przez 3-4 protokół z każdej strony, aż gotowane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wyjąć z patelni i ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzać pozostały olej na patelni na dużym ogniu, dodać warzywa, i smażyć przez 3-4 protokół, aż tylko gotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Skropić sosem sojowym na warzywa i podawać z łososiem i ryżem basmati.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
WarzywaWarzywa
Sos SojowySos Sojowy
łosośłosoś
6
Eat Yourself Happy przez Gill Paul, Hamlyn 2013, zdjęcie będzie sterta.

Wyposażenie

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Od A do z Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn