Łosoś z koprem włoskim

Łosoś z koprem włoskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 62g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 562 kalorie. Na $7.44 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15. 45 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sok pomarańczowy, liście tymianku, Cebulki kopru włoskiego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Z łyżeczką wynik 99%, to danie jest doskonałe. Łosoś z koprem włoskim, Łosoś Z Koprem Włoskim, oraz Carpaccio Z Łososia Koprowego są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Niech sprzedawca ryb odetnie głowę i ogon łososia i motylek, usuwając wszystkie kości. Powinieneś mieć około 7 funtów łososia.
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Podsmażyć cebulę i koper włoski w oliwie z oliwek przez 10 minut na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Dodaj liście tymianku, liście kopru włoskiego, skórka pomarańczowa, sok pomarańczowy, sól, pieprz i smażyć przez 5 minut, aż cebula i koper włoski będą miękkie. Smak soli i pieprzu.
Ułóż łososia, skórkę do dołu, na desce do krojenia i obficie posyp obie strony solą i pieprzem.
Nadzienie z kopru włoskiego rozłożyć na połowę łososia. Wyciągnij drugą połowę w górę i nad wypełnieniem, zamykając go. Zawiąż łososia co 2 cale sznurkiem kuchennym, aby zabezpieczyć farsz.
Umieść blachę wyłożoną papierem pergaminowym w piekarniku na 5 minut, aby go podgrzać. Ostrożnie przenieść łososia do gorącej blachy i piec go dokładnie 30 minut (10 minut na każdy 1-cal grubości). Nie przesadzaj!
Pozostawić do ostygnięcia, a następnie usunąć struny. Aby służyć, pokroić w grube plastry bardzo ostrym nożem. Ten łosoś jest pyszny na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
Uwaga: jeśli robisz to wcześniej, pamiętaj, aby schłodzić nadzienie przed nadzieniem łososia. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do pieczenia.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino można spróbować Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay]()
Foley Estate Winery Sta. Rita Hills Chardonnay
Winnica Rancho Santa Rosa została pierwotnie pomyślana jako pojedyncze mikro-winnice podzielone na 59 unikalnych bloków w oparciu o glebę, ekspozycję, wysokość, klasę, podkładkę i klon. Rancho Santa Rosa produkuje niezwykle bogate i jedwabiste wina.