Łosoś wędzony i Peklowany ze skórką pomarańczową
Wędzony i suszony łosoś ze skórką pomarańczową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 243 kalorie, 30g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,62 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz mieloną kolendrę, filet z łososia, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wódkę, można śledzić to danie główne z Vodka Slush jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Z łyżeczką wynik 71%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Solony łosoś z wódką, jałowcem, rozmarynem i skórką cytrynową, Cydr Jabłkowy Wędzony Łosoś, oraz Car Dogs' słodki łosoś Peklowany i wędzony.
Instrukcje
Zmontować palacza przez rozłożenie 1/2 filiżanki małe, suche wióry twardego drewna na dnie palacza, a następnie umieścić tacę ociekową i stojak bezpośrednio na wióry. (Do jury-rig palacza, linii wok lub jednorazowego aluminium do pieczenia patelni z folii heavy-duty i rozprowadzić z suchych wiórów drewnianych; top z kolejną warstwą folii złapać kapie i stojak. Przykryj wok lub patelnię szczelnie pokrywką lub arkuszem folii.)
W dobrze wentylowanym miejscu Ustaw palacza na wysokim ogniu. Po 1 minucie, gdy dym wzrośnie ze wszystkich stron, połóż łososia na stojaku, od strony skóry w dół. Przykryj i zapal przez 20 sekund. Odsuń się od ciepła; dym przez 30 sekund dłużej.
Ułóż łososia, skórkę do góry, w szklanym naczyniu do pieczenia.
Wymieszać sól, brązowy cukier, kolendrę i skórkę pomarańczową; natrzeć mieszankę przypraw i wódkę po obu stronach łososia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 3 dni, obracając codziennie.
Filet z łososia opłukać i osuszyć. Za pomocą ostrego noża, cienko pokroić łososia pod kątem, cięcia w kierunku ogona, i służyć.