Łosoś w sosie z czerwonego wina
Łosoś w sosie z czerwonego wina to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 135 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka masła, oleju jadalnego, wina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 9%. Podobne przepisy to Łosoś z sosem Shiitake i czerwonym winem, Łosoś Z Sosem Z Czerwonego Wina, oraz Łosoś W Sosie Winno-Musztardowym.
Instrukcje
Umieść olej w małej patelni ze stali nierdzewnej, emaliowanej lub nieprzywierającej i podgrzewaj w piekarniku przez 5 minut. Przyprawiamy rybę 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Umieść rybę na gorącej patelni; gotować w piekarniku, aż tylko gotowe, o 8 protokół.
Wyjąć rybę z patelni i przenieść do ręczników papierowych, aby osuszyć.
Wylać pozostały na patelni olej.
Umieść patelnię na umiarkowanym ogniu i dodaj wino i posiekane cebulki szalotki. Doprowadzić do wrzenia, skrobając dno patelni, aby usunąć brązowe kawałki. Gotować, aż wino zmniejszy się do około 3 łyżki stołowe, 1 do 2 protokół.
Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i ubić masło. SOS przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu.
Połóż rybę na talerzach, zarumienione-strona do góry.
Posypać zieleni scallion na górze. Łyżka sosu wokół ryby.
Alternatywy dla ryb: steki z tuńczyka firmy będzie smakować pyszne z sosem z czerwonego wina. Łagodniejsze steki rybne to halibut i dorsz.
Odmiana: łosoś z sosem chrzanowym: smażyć rybę zgodnie z opisem w kroku 1, ale podawać pieczonego łososia z kremem chrzanowym z ciastek krabowych z kremem chrzanowym (Krok 1), zamiast z sosem z czerwonego wina.
Wino rekomendacja: Pinot noir to klasyczny mecz wina z łososiem. Poszukaj najnowszego rocznika z Kalifornii lub Oregonu i schłodzić go przez piętnaście minut przed podaniem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Można spróbować Laguna Winery Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
Laguna Winery Rosyjska Rzeka Chardonnay
Położony w samym sercu Rosyjskiej doliny rzeki, Laguna Ranch Vineyard jest domem dla światowej klasy Chardonnay w ciągu ostatnich 30 lat. Winnica zawdzięcza swój długi sezon wegetacyjny chłodnej mgle, która spływa z Oceanu Spokojnego, dając naszym winogronom Chardonnay delikatną równowagę między rześką kwasowością a dojrzałymi smakami owoców. Elegancki wyraz swojej imiennej winnicy, Laguna Ranch Vineyard Chardonnay jest wyjątkowo dobrze zbalansowanym i luksusowym winem. Otwiera się nutami jabłka, gruszki, pigwy i mandarynki, oprawionymi słodkimi nutami azjatyckiej przyprawy. Dobrze wyważony i bogaty, ten Chardonnay ma wyraziste odczucia w ustach i warstwowe, utrzymujące się wykończenie.