Łosoś Sate z glazurą musztardową koperkową
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia Sate z musztardową glazurą koperkową. Jedna porcja zawiera 171 kalorii, 23G białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.79 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, Skórka z cytryny, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Glazura Musztardowa Koperkowa, Łosoś wędzony z musztardą i koperkiem, oraz Grillowany Koperkowo-Musztardowy Łosoś.
Instrukcje
Połącz świeży koperek, musztardę, skórkę, sok, sól, pieprz i czosnek w misce, mieszając trzepaczką.
Dodać kawałki łososia, podrzucając delikatnie do płaszcza. Nawlecz łososia na każdy z 4 (8-calowych) szaszłyków.
Umieść łososia na stojaku do grillowania pokrytym sprayem do gotowania i grilluj 3 minuty z każdej strony lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatkować podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doness.
W razie potrzeby udekorować gałązkami koperku.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.