Łosoś kruszony ziołami z sałatką z mieszanej zieleni

Łosoś kruszony ziołami z sałatką z mieszanej zieleni
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj łososia z ziołami z sałatką z mieszanej zieleni. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 340 kalorii, 36g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 4,71 zł / porcja, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pieprz, filety z łososia, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skórkę cytrynową, można śledzić to danie główne z Ciasto cytrynowo-migdałowe z nadzieniem z twarogu cytrynowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka z kapusty i mieszanej zieleni z pikantnym winegretem ziołowym, Grillowana Sałatka Tunanowo-pomarańczowa z kandyzowaną cytryną i mieszanymi warzywami z chili Aioli i ziołami Tuile, oraz Łosoś zapiekany z sałatką szpinakową.

Instrukcje

1
Aby przygotować łososia, połącz pierwsze 7 składników w płytkim naczyniu lub talerzu ciasta. Lekko posmarować obie strony filetów sprayem do gotowania i posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli. Pogłębiać obie strony filetów w mieszaninie bułki tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Bułka TartaBułka Tarta
łosośłosoś
SólSól
2
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj filety na patelnię; gotować 3 protokół. Zmniejszyć ciepło do średniego; ostrożnie obrócić filety. Gotować 4 minuty lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Aby przygotować sałatkę, połącz sok, olej, musztardę, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
PieprzPieprz
SokSok
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj mieszane zielenie; wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane WarzywaMieszane Warzywa
6
Umieścić 2/3 szklanki sałatki na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 filet.

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Santan EMA Reserve Chardonnay z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Reserve Chardonnay
Santa Ema Chardonnay Reserva to jasne złoto-żółte wino, które pochodzi z Doliny Leyda. Pojawia się bukiet dojrzałych owoców tropikalnych, takich jak banany i marakui wraz z nutami miodu i wanilii. W ustach jest to wino o dobrej równowadze i przyjemnej kwasowości.Idealny do tłustych ryb i sosów, owoców morza i grillowanych krabów. Idealny również do białego mięsa i dojrzałych serów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia93
Magazyn