Łosoś cytrynowy z kuskusem pomidorowym
Need a bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Cytrynowy łosoś z kuskusem z pomidorów Cherry może być świetnym przepisem do wypróbowania. Przepis ten służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 41g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 471 kalorii. Na 6,11 zł za porcję, ten przepis okładki 35% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 10 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kuskus, olej czosnkowy, pomidory winogronowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Łosoś z sosem wiśniowym i Izraelskim kuskusem, Wolno Pieczony łosoś z pomidorkami koktajlowymi i kuskusem, oraz Wolno Pieczony łosoś z pomidorkami koktajlowymi i kuskusem podobnych receptur.
Instrukcje
Jest to jeden z tych przepisów, który jest łatwiejszy do naśladowania niż do napisania: to znaczy, istnieje wiele misek zaangażowanych, które mogą sprawić, że będzie to wyglądać kłopotliwe i fiddly, ale rzeczywisty proces jest prawie obelżywo prosty.
Teraz wiem, że nie jest ściśle właściwe wskazywanie, że gotujesz kuskus, zalewając go wrzącą wodą. W idealnym świecie, zgadzam się, należy moczyć ziarna w zimnej wodzie przed ich parowaniem na gorąco, ale ja idę na skróty, i wielokrotnie i przepraszam tych, których przez to obrażam.
Kuskus włożyć do żaroodpornej miski, z 2 łyżeczkami soli koszernej (lub 1 łyżeczką soli kuchennej), 1/4 łyżeczki papryki i wszystkim startym imbirem. Daj wszystko trochę mieszanki przed dodaniem gorącej przegotowanej wody. Przykryj miskę folią lub talerzem i odstaw na bok.
Do innej miski włożyć drobno posiekaną cebulę.
W szerokim, płytkim naczyniu, wystarczająco dużym, aby później wziąć filety z łososia, Wrzuć cytrynę do naczynia.
Wycisnąć sok z cytryny do miski z cebulą.
Dodaj pozostałą sól i paprykę do miski ze skórką cytrynową i wymieszaj z 1 łyżką oleju o smaku czosnkowym.
Pomidorki wiśniowe lub winogronowe przełożyć o połowę i włożyć do kolejnej miski. Wymieszać pozostałą łyżeczkę oleju o smaku czosnku i odstawić.
Rozgrzej dużą patelnię na filety z łososia. Gdy patelnia się rozgrzewa, dodaj filety do naczynia ze skórką cytrynową i obie strony pokryj mieszaniną.
Włóż filety do gorącej patelni i gotuj przez 2 do 3 minut z każdej strony, w zależności od grubości. Filety powinny być soczyste i mieć żywy kolor koralowy w środku, więc sprawdź, jak gotujesz.
Tymczasem odkryć i puch kuskus, który powinien wchłonąć całą wodę.
Dodaj pomidory z mieszaniną cytrynowej cebuli i wymieszaj widelcem.
Dodaj prawie całą kolendrę do kuskusu i wymieszaj, a następnie posmakuj przyprawy, dodając więcej soli w razie potrzeby.
Na każdym talerzu łyżkę kuskusu i ułóż obok filet z łososia.
Posypać trochę więcej kolendry, jak rozdawać każdy talerz.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy rozważyć przyprawy i sosy. Chardonnay jest doskonałym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, podczas gdy sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka, nisko taninowa czerwień, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z nich jest Chardonnay GEN5. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![GEN5 Chardonnay]()
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazna Chardonnay, z soczystymi smakami owoców tropikalnych, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Od pięciu pokoleń nasza rodzina mieszka i pracuje na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się zostawić ziemię w lepszym stanie na następnypokolenia.