Łatwy sznycel z indyka
Easy Turkey Schnitzel to europejskie danie główne. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 63 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 21 g tłuszczu i łącznie 407 kalorii . Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 25 minut . 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup masło, mleko, doprawione bułki tartej i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 52% , to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pork Schnitzel And Apple Salad , Pork Schnitzel with estragon cream sauce i Baklava From Turkey .
Instrukcje
Wlać mleko, mąkę, jajka i bułkę tartą do czterech oddzielnych płytkich misek. Zanurzać plastry indyka w mleku, a następnie obtoczyć w mące. Zanurzać w jajkach i obtoczyć w bułce tartej.
Położyć na papierze woskowanym i odstawić na 5–10 minut.
Na dużej patelni zrumień indyka na średnio-wysokim ogniu z dodatkiem masła i oleju przez 2 minuty z każdej strony lub do momentu, aż wyciekający sok stanie się klarowny.