Łatwy Mus Czekoladowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj łatwego musu czekoladowego. Ten przepis służy 4. Na 3,18 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 437 kalorii, 11g białka, oraz 13g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać sól, białka, jajka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Łatwe Ciasto Z Musem Czekoladowym, Łatwy Mus Czekoladowy, oraz Łatwy Mus Czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej miseczce posypać żelatynę likierem i odstawić.
Połączyć mleko i 1/4 szklanki cukru w małym rondlu i ubijać do wymieszania.
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do duszenia.
3 W międzyczasie jajka ubić w małej miseczce. Gdy mleko się zagotuje, ubij około jedną trzecią mleka do jajek. Resztę mleka zagotować na małym ogniu, a następnie ubić mieszankę jajeczną. Kontynuuj ubijanie, aż mieszanina lekko zgęstnieje. Nie gotuj, bo jajka się zagotują.
Zdjąć z ognia i szybko ubić mieszaninę żelatyny.
Ubij czekoladę i kontynuuj ubijanie, aż czekolada się stopi i mieszanina będzie gładka. Zeskrobać do średniej miski i schłodzić do temperatury pokojowej.
5 aby zrobić bezę, do połowy napełnij średni rondel wodą i zagotuj na średnim ogniu. Reguluj ciepło, aby woda delikatnie się gotowała, ale nie gotowała gwałtownie.
Połączyć białka, sól i pozostałą 1/2 szklanki cukru w żaroodpornej misce miksera elektrycznego, ubijając ręcznie tylko wymieszać.
Umieść miskę na patelni z wodą i delikatnie ubijaj, aż białka będą gorące (140 stopni na termometrze natychmiastowego odczytu) i cukier się rozpuści.
Umieścić miskę na mikserze z mocowaniem trzepaczki i ubijać na średniej prędkości, aż beza ostygnie (nie musi zejść aż do temperatury pokojowej) i zwiększy objętość.
6 Złóż bezę do masy czekoladowej.
7 podziel mus między przygotowane szklanki i przechowywać w lodówce, aż zestaw, 3 do 4 godzin.
Mus podawać samodzielnie lub z chudą bitą śmietaną Maidy. Można go również udekorować kilkoma jagodami lub wiórkami czekoladowymi.Przechowywanie: możesz przygotować mus dzień wcześniej. Należy go przykryć folią, jeśli musi pozostać w lodówce dłużej niż kilka godzin po przygotowaniu.
Przedruk za zgodą Perfect Light Desers: wspaniałe ciasta, ciasteczka, ciasta i inne wykonane z prawdziwego masła, cukru, mąki i jaj wszystkie poniżej 300 kalorii na hojną porcję przez Nicka Malgieri i Davida Joachima. Zdjęcia autorstwa Toma Eckerle ' a. Copyright © 2006 by Nick Malgieri and David Joachim. Published by William Morrow, an imprint of Harper