Łatwe Tiramisu
Przepis łatwy Tiramisu może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 4 godziny i 20 minut. Ten przepis służy 20 i kosztuje 31 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 104 kalorie, 4G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz zimną bitą polewę, oryginalny ser ricotta polly-o, świeżo mocną kawę maxwell house i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Łatwe Tiramisu, Łatwe Ciasto Tiramisu, oraz Dip Tiramisu (so easy!).
Instrukcje
Ułóż połowę ladyfingers na dnie naczynia 12x8 cali.
Wymieszaj kawę, 2 łyżki. cukier i 1 łyżeczka. wanilia aż do wymieszania; umyć pół na ladyfingers w naczyniu.
Ubić ser ricotta, pozostały cukier i pozostałą wanilię w średniej misce z mikserem do wymieszania.
Rozłóż połowę mieszanki ricotta nad ladyfingers w naczyniu; przykryć pozostałymi ladyfingers.
Posmaruj pozostałą mieszanką kawy; top pozostałą mieszanką sera ricotta. Na deser przesiać kakao w proszku. Przechowywać w lodówce kilka godzin lub do schłodzenia.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Castellani Chianti Annata. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.
![Castellani Chianti Annata]()
Castellani Chianti Annata
Jasny rubinowy czerwony kolor. Nos jest intensywny i owocowy z fioletowym zapachem i lekką nutą wiśni i czerwonej porzeczki. Podniebienie jest suche i zrównoważone, lekko garbnikowe, które zamienia się w aksamitną miękkość.Dobrze komponuje się z pysznymi makaronami do pikantnych dań z makaronu. Idealny do pieczenia, steków i grillowanej cielęciny.Mieszanka: 90% Sangiovese, 10% Ciliegiolo