Łatwe Patelnia Szarlotka
Łatwe patelnia Szarlotka może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 648 kalorii, 6G białka, oraz 27 g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.56 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to niedrogie przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Udaj się do sklepu i odbierz masło-lody orzechowe, mocno brązowy cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Łatwe Domowe Nadzienie Na Szarlotkę, Szarlotki Cynamonowe, oraz Szarlotka Pieczone Pączki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłka obrać i pokroić w kliny o grubości 1/2 cala. Jabłka wrzucić z cynamonem i 3/4 szklanki cukru granulowanego.
Roztopić masło w 10-calowej patelni żeliwnej na średnim ogniu; dodać brązowy cukier, i gotować, stale mieszając, 1 do 2 minut lub aż cukier się rozpuści.
Usuń z ognia, i miejsce 1 piecrust w patelni na brązowej mieszaniny cukru. Łyżka mieszanki jabłek na piecrust, a top z pozostałą piecrust.
Białka ubić do spienienia.
Wierzch szczotki piecrust z białka jaja; posypać 2 łyżki. cukier granulowany.
Wytnij 4 lub 5 szczelin na górze, aby para mogła uciec.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę do 1 godziny i 10 minut lub do złotego koloru i bąbelkami, ekranując folią aluminiową w ciągu ostatnich 10 minut, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu, jeśli to konieczne. Schłodzić na drucianym stojaku 30 minut przed podaniem.
Podawać z lodami maślano-orzechowymi.