Etouffée z krabów i krewetek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 554 kalorie, 50g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 5,21 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz dekorację: pietruszka z płaskim liściem, wino, bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne białe wino, można śledzić to danie główne z Białe Wino Mrożony Jogurt jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Krewetka Etouffee, Krewetki Étouffée, oraz Krewetka Etouffée dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Krewetki obrać; devein, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
2
Roztopić masło z olejem w dużym holenderskim piekarniku na średnim ogniu; wymieszać z mąką i gotować, stale mieszając, 5 minut lub do karmelu kolorowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmel
Masło
Mąka Uniwersalna
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
3
Dodaj posiekaną cebulę, zielony pieprz i seler; gotować, stale mieszając, 4 minuty lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony Pieprz
Warzywa
Seler
Cebula
4
Dodaj mielony czosnek i podsmaż 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Mielony
5
Wymieszać bulion z kurczaka, białe wino i następne 6 składników i gotować, mieszając od czasu do czasu, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Wino Białe
6
Dodaj krewetki. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki
7
Wmieszać mięso krabowe; gotować, często mieszając, aż do całkowitego ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Crabmeat
8
Łyżka mieszanki krewetek do poszczególnych misek do serwowania. Łyżka gorącego gotowanego ryżu na wierzchu mieszanki krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Gotowany
Krewetki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Dekorować, w razie potrzeby.
10
*2 (16-oz.) paczki mrożone nieobrane, surowe krewetki, rozmrożone zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, mogą być zastąpione.
Składniki, których będziesz potrzebować
Surowa Krewetka
11
Uwaga: do celów testowych użyliśmy Lite Creole Seasoning Tony 'ego Chachere' a.
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Antica Chardonnay (Mountain Select) z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 29 dolarów za butelkę.