Zupa ziemniaczano-porowa
Zupa ziemniaczano-porowa zajmuje od początku do końca około 50 minut. Ta przystawka ma 313 kalorii, 8 g białka i 16 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 osobom. Za 63 centy za porcję, ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga ziemniaków, soli, mleka i pieprzu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Dzięki temu przepisowi jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 52% wyniku, co jest dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa ziemniaczana z porami, Zupa ziemniaczana z porami i Zupa ziemniaczana z porami.
Instrukcje
W dużym holenderskim piekarniku podsmaż pory na 1/4 szklanki masła, aż będą miękkie.
Dodać ziemniaki, seler, marchewkę, 1/2 łyżeczki soli i wodę. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20-25 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
W międzyczasie w średnim rondlu rozpuść pozostałe masło. Wymieszaj mąkę, pieprz i pozostałą sól, aż będzie gładka; stopniowo dodawaj mleko i bulion. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Wmieszać do warzyw. Gotuj na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż się rozgrzeje.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Bollinger Brut Special Cuvee. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 60 dolarów.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Aromaty gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łączone ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.