Zupa ze szparagów i brie
Zupa ze szparagami i brie przygotowuje się od początku do końca w około 30 minut . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 2,44 dolara za porcję. Uważasz na swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis lakto ovo ma 574 kalorii , 10 g białka i 52 g tłuszczu na porcję. Jest on sponsorowany przez Taste of Home. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Świetnie sprawdza się jako niedroga przystawka. Jeśli masz pod ręką bulion warzywny, mąkę, masło i kilka innych składników, możesz ją przygotować. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 35% . Ta ocena jest raczej słaba. Krewetki Alouette Crème De Brie w kubeczkach , Alouette® Cranberry Brie i Alouette® Baby Brie® z karmelizowaną papryką i cebulą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż szparagi na maśle, aż zmiękną. Dodaj mąkę i wymieszaj. Gotuj, mieszając, przez 2 minuty lub do uzyskania złocistego koloru. Stopniowo dodawaj bulion, śmietanę i wino lub dodatkowy bulion. Doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut.
W blenderze; przykryj i miksuj zupę partiami do uzyskania gładkiej konsystencji. Przełóż z powrotem do garnka. Pokrój brie w kostkę i dodaj do zupy. Gotuj bez przykrycia przez 5 minut lub do momentu roztopienia się sera.