Zupa z słonecznika (Topinambur) i Pora z pieczarkami
Sunchoke (Topinambur) i zupa Por z grzybami może być tylko zupa szukasz. Na 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 259 kalorii, 6G białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jeśli masz por, sól i mielony pieprz, estragon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Brioche Crusted fish z puree z topinamburu i ogórkami z topinamburu, Krem z karczocha i zupa z topinamburu, oraz Zupa Z Topinamburu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu. Gotować i mieszać por w gorącym oleju, aż przezroczyste, 5 do 7 protokół. Wymieszać słoniny, seler, marchew i czosnek do porów. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać liście laurowe i 1/2 pęczka posiekanego estragonu. Zwiększyć ogień do wysokiej; gotować i mieszać, aż warzywa są gorące, 2 do 3 protokół.
Wlać wermut na patelnię; doprowadzić do wrzenia podczas skrobania rumiane kawałki żywności z dna patelni z drewnianą łyżką.
Dodać bulion warzywny, zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i doprowadzić mieszaninę na wolnym ogniu; gotować, aż warzywa są całkowicie miękkie, o 30 protokół. Rezerwując kilka gałązek do dekoracji, dodaj rukolę do zupy; pozwól rukoli zwiędnąć w gorącej zupie, około 5 minut.
Podczas gdy zupa simmers, stopić masło na patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby do roztopionego masła, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż całkowicie zmiękną, o 5 protokół. Pozostałą estragon wymieszać i odstawić.
Usunąć i wyrzucić liście laurowe. 1/3 zupy w osobnym garnku.
Pozostałe 2/3 zupy wlać partiami do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Trzymając pokrywkę blendera ręcznikiem, ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę przed pozostawieniem jej na puree. Puree partiami do uzyskania gładkości i wlać do garnka z niezmieszaną porcją.
Podawać w miseczkach, posypując każdą dużą łyżką gotowanych grzybów i gałązką rukoli.