Zupa z selera, pancetty i tymianku
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i pierwotne przepisy do skrzynki receptury, seler, pancetta & zupa tymianek może być przepis, który należy spróbować. Na $3.09 za porcję, dostajesz zupę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Mieszanka rosołu z kurczaka, pancetta, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 286 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zupa selerowa z tymiankiem, Puree z zupy selerowej z Glazurowanym selerem i Curry jabłkiem, oraz Dziś Kolacja: Spaghetti z tymiankiem-Puree z selera chilijskiego.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni. Skwierczeć pancetta przez około 3 min z każdej strony, aż chrupiące, następnie wyjąć na talerz i odstawić. Roztopić masło na tej samej patelni, dodać cebulę, liść laurowy i łodygi tymianku i gotować przez 10 minut, aż zacznie się złocić.
Dodać seler i gotować przez 2 min więcej.
Zalać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż seler będzie miękki. Śmietanę wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Wyłowić z zatoki i łodygi tymianku, a następnie oczyścić zupę, aż będzie gładka. Wymieszać przez połowę liści tymianku i wrzucić zupę do miski.
Podawać z chrupiącą pancettą, pozostałymi liśćmi tymianku i odrobiną oliwy z oliwek.