Zupa z selera, pancetty i tymianku

Zupa z selera, pancetty i tymianku
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i pierwotne przepisy do skrzynki receptury, seler, pancetta & zupa tymianek może być przepis, który należy spróbować. Na $3.09 za porcję, dostajesz zupę, która serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 391 kalorii. Mieszanka rosołu z kurczaka, pancetta, seler i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 286 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 59%, co jest solidne. Podobne przepisy to Zupa selerowa z tymiankiem, Puree z zupy selerowej z Glazurowanym selerem i Curry jabłkiem, oraz Dziś Kolacja: Spaghetti z tymiankiem-Puree z selera chilijskiego.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni. Skwierczeć pancetta przez około 3 min z każdej strony, aż chrupiące, następnie wyjąć na talerz i odstawić. Roztopić masło na tej samej patelni, dodać cebulę, liść laurowy i łodygi tymianku i gotować przez 10 minut, aż zacznie się złocić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami OpcjonalnieBita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać seler i gotować przez 2 min więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
3
Zalać bulion i gotować na wolnym ogniu przez 10 minut, aż seler będzie miękki. Śmietanę wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Wyłowić z zatoki i łodygi tymianku, a następnie oczyścić zupę, aż będzie gładka. Wymieszać przez połowę liści tymianku i wrzucić zupę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
SelerSeler
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
ChochlaChochla
4
Podawać z chrupiącą pancettą, pozostałymi liśćmi tymianku i odrobiną oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn