Zupa Z Pieczonej Czerwonej Papryki
Pieczona zupa z czerwonej papryki to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie zupa. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 108 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.77 za porcję. Jest idealny do Jesień. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, ocet winny, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łatwy Dip Z Czerwonej Papryki, 5-Minutowy Dip Z Pieczoną Czerwoną Papryką, oraz dip z pieczonych pomidorów i czerwonej papryki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Paprykę przeciąć na pół wzdłuż; wyrzucić nasiona i błony.
Połówki pieprzu, boki skóry do góry, na wyłożonej folią blasze do pieczenia; spłaszczyć ręką. Dusić przez 15 minut lub do poczernienia.
Umieścić w plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; uszczelnić.
Odstawić na 15 minut. Obrać i posiekać.
Umieść ziarna pieprzu, tymianek i liść laurowy na podwójnej warstwie gaznicy. Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie.
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; gotować 15 minut lub aż cebula jest lekko rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj paprykę, worek z gazą, bulion, ocet i sos paprykowy na patelnię. Zwiększyć ciepło do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Wyjąć i wyrzucić worek z gazą; wymieszać z solą i czarnym pieprzem.
Połowę mieszanki papryki umieścić w blenderze.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby zapobiec odpryskom). Zmiksować na gładką masę.
Wlać czystą mieszaninę do dużej miski; powtórzyć procedurę z pozostałą zupą.