Zupa Z Jajkiem
Need a zupa bezglutenowa i bezmleczna? Zupa z jajkiem może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 206 kalorii, 12g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przepis ten zachwycił 1099 osób. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz boczek z płyty, jajka, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest typowy dla kuchni chińskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zupa Z Jednego Jajka, Zupa Z Jajkiem, oraz Zupa Z Jajkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć bulion, szynka, białka scallion, imbir, i pieprz w małym garnku i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć do gołego dusić i gotować przez 30 protokół. Odcedzić bulion, wyrzucić cząstki stałe i doprawić do smaku solą.
Połącz 1 łyżkę skrobi kukurydzianej z 1 łyżką wody w małej misce i wymieszaj widelcem do uzyskania jednorodności.
Ubijamy do bulionu i gotujemy na wolnym ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Ubij razem jajka i pozostałą łyżeczkę skrobi kukurydzianej do uzyskania jednorodności.
Przenieś jajka do małej miski i przytrzymaj zęby widelca lub dwóch pałeczek nad jego krawędzią. Zupę raz zawirować dużą łyżką, a następnie powoli skropić mieszankę jajeczną do zupy. Odstawić zupę na 15 sekund, Delikatnie wymieszać, aby rozbić jajko do żądanej wielkości.
Posypać zielenią szalotki i podawać.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Essay Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier