Zupa z dyniowca zimowego z grzankami Gruyère
Zupa z Dynia zimowego z grzankami Gruyère może być właśnie zupą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 11g białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.61 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i podnieś kawałki Acorn squash, ser gruyère, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa Z Dyniowca Zimowego Z Grzankami Gruyere, Zupa pomidorowa z pieczoną papryką, czosnkiem i cebulą z grillowanymi grzankami serowymi Gruyere, oraz Francuska zupa z dyni cebulowej z Gruyère.
Instrukcje
Masło rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i smażyć do miękkości, o 10 protokół.
Dodać bulion, wszystkie squash i zioła; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż squash jest bardzo delikatny, o 20 protokół.
Praca w partiach, zupa puree w blenderze. Powrót zupy do tego samego garnka. Wymieszać ze śmietaną i cukrem; doprowadzić do duszenia. Doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Wyluzuj. Przed podaniem rozprowadzić na średnim ogniu.)
Podgrzej brojlery. Masło 1 strona każdego kromki chleba. Ułóż chleb, masłem do góry, na blasze do pieczenia. Broil aż złoty, o 1 minutę. Odwróć się.
Posypać serem, następnie tymiankiem i szałwią.
Posypać solą i pieprzem. Broil aż ser topi się, o 1 minutę. Zupa z chochli do misek. Top każdy z grzankami i służyć.