Zupa z dyni z kopniakiem
Zupa z dyni Butternut z kopnięciem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury zupy. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.23 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 313 kalorii, 7G białka, oraz 20 g tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Ten przepis jest lubiany przez 380 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz mleko kokosowe, tymianek, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dyni: dyni, gruszki i zupa jogurtowa, Zupa z dyni z curry pestek dyni, oraz 2ways2percent: Pizzan z dyni i kremowy Puree z dyni z przegrzebkami i boczkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać cebulę, imbir, i pieprz jalapeno; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie i okazało półprzezroczyste, o 7 protokół.
Dodaj dyni i bulion z kurczaka, i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż squash jest tender, o 30 protokół.
Wymieszać z odparowanym mlekiem, mlekiem kokosowym, cukrem, solą i pieprzem. Gotować i mieszać 5 minut więcej.
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładka i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku. Chochle do misek, i udekorować kwaśną śmietaną i tymiankiem służyć.