Zupa selerowa z przegrzebkami i czarnym budyniem
Zupa selerowa z przegrzebkami i czarnym budyniem może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na zupę. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.18 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 287 kalorii, 10g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. 28 osób było pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odebrać budyń, seler, przegrzebki, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik jest raczej zły. Puree z zupy selerowej z Glazurowanym selerem i Curry jabłkiem, Puree Z Rutabaganu I Selera Z Podsmażonymi Przegrzebkami, oraz Zupa Z Selera są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu i dodać seler, szalotki i czosnek. Smażyć delikatnie przez kilka minut, aż zmiękną bez zabarwienia.
Dodać białe wino, doprowadzić wszystko do wrzenia i zmniejszyć płyn o połowę.
Dodać bulion z kurczaka i gałkę muszkatołową, doprowadzić do wrzenia ponownie, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 10-15 minut lub aż seler będzie miękki.
Wyjąć z ognia i ostudzić przez 5 minut.
Przelać zupę do robota kuchennego i zmiksować na gładką masę.
Wlać zupę z powrotem na patelnię, dodać śmietanę i obficie doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podgrzej delikatnie, gdy skończysz wszystko inne.
Na dużej patelni smażyć czarny budyń, aż będzie chrupiący. Odstawić na papier kuchenny, aby nasiąknąć tłuszczem. Wytrzyj patelnię.
Rozgrzej patelnię ponownie, aż będzie gorąca i dodaj masło. Gdy jest pienienie, dodać przegrzebki i sear przez 1 min z każdej strony, lub aż po prostu gotowane przez, a następnie umieścić na ciepłym talerzu. Aby służyć, wlać zupę do 8 misek, top każda z 3 przegrzebki i posypać budyniem.