Zupa Ramadan (Harira)

Zupa Ramadan (Harira)
Zupa Ramadan (Harira) może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 159 kalorii, 9g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, kolendra, fasola lima, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Zupa Djemman El Fna Harira, Zupa Z Ciecierzycy: Harira, oraz Harira (Marokańska Zupa Z Soczewicy).

Instrukcje

1
Pierwsze 8 składników umieścić w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Wmieszać fasolę i kolejne 5 składników( przez ciecierzycę); doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż warzywa będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia29
Magazyn