Zupa orzechowo-kokosowa z krewetkami

Zupa orzechowo-kokosowa z krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, rosół z kurczaka, Azjatycki sos orzechowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Coconut Laksa with Shrimp (zupa kokosowo-Curry Noodle z krewetkami), Kerala Shrimp Moilee (Curry Shrimp and Coconut Soup), oraz Krewetki kokosowe z sosem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, często mieszać 1 puszka (14 1/2 oz.; 1 3/4 szklanki) odtłuszczonego bulionu z kurczaka, 1 puszka(14 oz.) mleko kokosowe o obniżonej zawartości tłuszczu, 5 łyżek przygotowanego azjatyckiego sosu orzechowego i 1 szklanka mrożonego groszku, aż mieszanina się ugotuje.
Dodaj 1/2 funta (26 do 30 za Funt.) płukane obrane, deveined krewetki.
Przykryć i zdjąć z ognia.
Odstawić, aż krewetki są nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (cięte do badania), 3 do 4 minut. Zupa z kadzi do misek i udekorować posiekaną zieloną cebulą.
Podawać z limonkami do wyciśnięcia do zupy do smaku.