Zupa Minestrone z makaronem, fasolą i warzywami
Zupa Minestrone z makaronem, fasolą i warzywami wymaga około 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,2 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 25g białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka dekoracji bazylii, liści laurowych, cukinii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako dość tanie danie główne dla Jesień. Ten przepis z Foodnetwork ma 109 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 99%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa Minestrone z makaronem z komosy ryżowej, Zupa Minestrone z dynią piżmową, jarmużem i białą fasolą {jak jemy z ograniczonym budżetem}, oraz Toskańska zupa z białą fasolą, warzywami i ziołami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
W powolnej kuchence połącz bulion, pomidory, fasolę, marchewkę, seler, cebulę, tymianek, szałwię, liście laurowe i po 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6 do 8 godzin lub na wysokim przez 3 do 4 godzin.
Trzydzieści minut przed gotowaniem zupy dodaj ditalini, cukinię i szpinak. Przykryj i gotuj jeszcze 30 minut.
Usuń liście laurowe i dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem. Zupę kadzi przełożyć do misek i posypać parmezanem.
W razie potrzeby udekoruj bazylią.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje najlepsze typy dla Minestrone. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
![Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva]()
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Kolor: Jasny granat czerwony. Bukiet: złożony i rozwinięty z aromatami dojrzałych owoców. Smak: intensywny i bogaty z dużą wagą i ekstraktem, słodycz dojrzałych owoców utrzymuje się na długim finiszu. Zalecane z: kaczką, ptakami łownymi i daniami z czerwonego mięsa. Doskonałe połączenie z wyśmienitym daniem sera.