Zupa Minestrone z makaronem, fasolą i warzywami

Zupa Minestrone z makaronem, fasolą i warzywami
Zupa Minestrone z makaronem, fasolą i warzywami wymaga około 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,2 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 25g białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka dekoracji bazylii, liści laurowych, cukinii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako dość tanie danie główne dla Jesień. Ten przepis z Foodnetwork ma 109 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 99%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa Minestrone z makaronem z komosy ryżowej, Zupa Minestrone z dynią piżmową, jarmużem i białą fasolą {jak jemy z ograniczonym budżetem}, oraz Toskańska zupa z białą fasolą, warzywami i ziołami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W powolnej kuchence połącz bulion, pomidory, fasolę, marchewkę, seler, cebulę, tymianek, szałwię, liście laurowe i po 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6 do 8 godzin lub na wysokim przez 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masło Niesolone Do Natłuszczenia WkładkiMasło Niesolone Do Natłuszczenia Wkładki
3
Trzydzieści minut przed gotowaniem zupy dodaj ditalini, cukinię i szpinak. Przykryj i gotuj jeszcze 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DitaliniDitalini
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
4
Usuń liście laurowe i dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem. Zupę kadzi przełożyć do misek i posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do DekoracjiOliwa Z Oliwek Extra Vergine, Plus 1/2 Szklanki, Podzielona, Plus Więcej Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
ChochlaChochla
5
W razie potrzeby udekoruj bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje najlepsze typy dla Minestrone. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Kolor: Jasny granat czerwony. Bukiet: złożony i rozwinięty z aromatami dojrzałych owoców. Smak: intensywny i bogaty z dużą wagą i ekstraktem, słodycz dojrzałych owoców utrzymuje się na długim finiszu. Zalecane z: kaczką, ptakami łownymi i daniami z czerwonego mięsa. Doskonałe połączenie z wyśmienitym daniem sera.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn