Zupa Marchewkowo-Kokosowa Limonka
Need a bezglutenowe, całe 30, i wegańskie zupy? Zupa marchewkowo-kokosowa z limonką może być doskonałym przepisem na wypróbowanie. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 491 kalorii, 6G białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 1,86 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz kminek, pasta chile, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Pikantna Sałatka Z Marchwi I Komosy Ryżowej Z Dressingiem Kokosowo-Limonkowym, Zupa Marchewkowo-Limonkowa, oraz Zupa Z Marchwi Kokosowej.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu. Wymieszać i gotować pastę chili, kminek, i 1 łyżka kolendry aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać imbir, cebula, i czosnek; gotować, aż cebula są miękkie i przezroczyste, o 5 protokół.
Umieść ziemniaki i marchew do garnka z mieszaniną cebuli i gotuj przez dodatkowe 5 minut.
Ugotowane warzywa zalać bulionem warzywnym i mlekiem kokosowym. Włączyć ogień do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie i gotować na wolnym ogniu przez 30 do 45 minut lub aż ziemniaki i marchew są miękkie.
Wyjmij holenderski piekarnik z ognia i wymieszaj sok z limonki. Pracując partiami, puree zupę w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Podawać na gorąco lub schłodzone, przyozdobione pozostałą kolendrą.