Zupa marchewkowo-imbirowa z Tofu
Zupa marchewkowo-imbirowa z Tofu może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 478 kalorii, 11g białka, oraz 31 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz anyż gwiazda pod lub, curry, cebula, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Dobre dla Ciebie marchew imbir Tofu Dressing, Bok Choy i sałatka z Tofu z sosem marchewkowo-imbirowym, oraz Miód imbir Tofu i marchew ryż z Bok Choy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego w dużym garnku na średnim ogniu.
Dodaj marchew, cebula i imbir i gotować, aż warzywa są po prostu miękkie, o 5 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać anyż, sok z marchwi i 3 szklanki wody, następnie przykryć i gotować, aż warzywa będą miękkie, o 20 protokół.
W międzyczasie pokroić tofu w 1-calowe kostki.
Wymieszać skrobię kukurydzianą i curry na płytkim talerzu i doprawić solą. Pat suche tofu i zwinąć go w mieszaninie skrobi kukurydzianej.
Podgrzać pozostałe 6 łyżek oleju na dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać tofu i smażyć, obracając, aż złoty i chrupiące ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i doprawić solą.
Przełożyć zupę do blendera i puree partiami lub puree bezpośrednio w garnku za pomocą blendera zanurzeniowego. W razie potrzeby rozcieńczyć wodą i doprawić solą i pieprzem. Chochla do misek i top z smażonym tofu.
Dekoruj kolendrą, w razie potrzeby.
Zdjęcia Antonis Achilleos