Zupa Marchewkowa Indienne I
Zupa marchewkowa Indienne I jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 16 porcjami. Jedna porcja zawiera 76 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Mieszanka marchew, czosnek w proszku, sos sojowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Najlepiej sprawdza się jako zupa i odbywa się w mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Jagnięce Indienne, Tarta Perłowa w stylu indyjskim (Tarte Tatin de Petits Oignons Perles a l ' indienne), oraz Zupa marchewkowa z marchewkowym Pesto czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku do gotowania doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodaj marchew, ziemniaki, seler i cebulę; wróć do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez około 30 minut, lub aż marchewki będą miękkie.
Wyjmij zupę z ognia i pozostaw do ostygnięcia na około 5 minut. Puree w blenderze lub robocie kuchennym partiami, aż będzie gładka. Powrót puree zupa z powrotem do garnka.
Dodaj sos sojowy, kminek, pieprz cayenne, chili w proszku, czosnek w proszku, curry; dobrze wymieszać.
Dodaj pełne mleko, stale mieszając. Wymieszać z płatkami ziemniaczanymi. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Dostosuj przyprawy do smaku.