Zupa kukurydziana z homara może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 57 g tłuszczu, oraz w sumie 801 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.11 za porcję. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szczypiorku, oliwy z oliwek, śmietany sherry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kukurydza i Homar Chowder, Zupa Kukurydziana Z Homara, oraz Zupa Kukurydziana Z Homara dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Usuń mięso ze skorupek homarów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Muszle Makaronu
Mięso
3
Mięso pokroić w dużą kostkę i umieścić w misce. Przykryć folią i przechowywać w lodówce. Zarezerwuj muszle i wszystkie soki, które zbierają.
Pokrój ziarna kukurydzy z kolb i odstaw na bok, rezerwując kolby osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Kukurydzy
5
Na czas, roztopić masło w garnku lub holenderski piekarnik wystarczająco duży, aby pomieścić wszystkie muszle homara i kolby kukurydzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Masło
Muszle Makaronu
Stado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
6
Dodać cebulę i gotować na średnim ogniu przez 7 protokół, aż półprzezroczyste, ale nie rumiane, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
7
Dodać sherry i paprykę i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
8
Dodaj mleko, śmietanę, wino, muszle homara i ich soki, i kolby kukurydzy i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Częściowo przykryć garnek i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. (Przesuwam garnek w połowie upału.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Muszle Makaronu
Krem
Stado
Kukurydza
Mleko
Wino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
9
Tymczasem, w innym stockpot lub holenderski piekarnik, rozgrzać olej i gotować boczek przez 4 do 5 minut na średnim ogniu, aż rumiane i chrupiące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec Holenderski
10
Usunąć łyżką szczelinową i rezerwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
11
Dodaj ziemniaki, cebula, seler, ziarna kukurydzy, sól, i pieprz do tego samego garnka i saute przez 5 protokół. Gdy wywar jest gotowy, wyjmij szczypcami największe kawałki skorupy homara i kolby kukurydzy i wyrzuć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kukurydza
Ziemniak
Homar
Seler
Cebula
Pieprz
Stado
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypce
Garnek
12
Umieścić sitko nad garnkiem do zupy i ostrożnie wlać wywar do garnka z ziemniakami i kukurydzą. Dusić na małym ogniu przez 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Stado
Kukurydza
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Garnek
13
Dodać gotowanego homara, szczypiorek i sherry i doprawić do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Homar
Szczypiorek
Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
14
Podgrzać delikatnie i podawać na gorąco z dodatkiem chrupiącego boczku.
Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Jedno wino, którego można spróbować to Simonnet-Febvre Petit Chablis. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.