Zupa jagnięca z zielenią mniszka lekarskiego
Zupa jagnięca z zielenią mniszka lekarskiego to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Ten przepis służy 8. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 247 kalorii, 29g białka, oraz 12g tłuszczu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka liści laurowych, rosół z kurczaka, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Gingered Dandelion Greens, Ciepłe Ziele Mniszka Lekarskiego, oraz Kotlety Schabowe Z Zielenią Mniszka Lekarskiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym holenderskim piecu połącz jagnięce golonki, wodę, bulion, liście laurowe, suszone oregano, suszony majeranek, sól i pieprz. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 1 ¼ do 1 ½ godziny lub aż mięso będzie bardzo miękkie i odpadnie z kości.
Usuń golenie jagnięce z bulionu. Gdy jest wystarczająco chłodny do obsługi, usuń mięso z kości. Odrzuć kości. Grubo posiekać mięso. Bulion szczep, odrzucanie ciał stałych. Odtłuszczone tłuszcze z bulionu.Zwrócić bulion do holenderskiego pieca. Wymieszać posiekane mięso, marchew, seler i cebulę. Wróć do wrzenia, zmniejsz ciepło. Dusić, pod przykryciem, około 15 minut lub aż warzywa będą miękkie. Wymieszać ze świeżym oregano i zielenią mniszka lekarskiego. Gotować przez 1 do 2 minut więcej lub tylko, aż warzywa więdną. Zupę z chochli układamy w poszczególne miseczki i posypujemy każdą porcję parmezanem.