Zupa Jabłkowo-Ziemniaczana
Zupa Jabłko-Yam może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 193 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz jogurt, bulion warzywny, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kremowa zupa z jabłek i korzenia selera z grillowanym cheddarem, boczkiem i jabłkową musztardą miodową, Zupa z ziemniaków i jabłek, oraz Zupa Dyniowo-Jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 3-do 4-Quart patelni na dużym ogniu, często mieszać seler i cebulę w oleju, aż lekko rumiane, o 5 protokół.
Dodać pochrzyn, jabłka, i bulion; doprowadzić do wrzenia, przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu, aż ziemniaki są miękkie po przekłuciu, o 15 protokół.
Z łyżką szczelinową, przenieść warzywa i jabłka do blendera lub robot kuchenny; wirować, aż będzie gładka, dodając wystarczającą ilość płynu do gotowania, aby łatwo oczyścić.
Wlać czysty z powrotem do patelni i mieszać na średnim ogniu tylko do gotowania na parze, 2 do 3 minut.
Zupa z kadzi w szerokich miseczkach.
Dodaj jogurt, sól i pieprz do smaku.