Zupa Jabłkowo-Cebulowa
Zupa jabłkowo-cebulowa może być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,31 zł za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Mieszanka pieprzu, ziemniaki russet, liść laurowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zupa cebulowa z jabłecznikiem, Jabłkowa Francuska Zupa Cebulowa, oraz Zupa Cebulowa Francuska Jabłkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w dużym holenderskim piecu na małym ogniu.
Dodaj cebulę i następne 2 składniki i gotuj, często mieszając, 30 do 35 minut lub aż cebula będzie karmelowa. (Dostosuj ciepło, aby zapobiec przypaleniu.)
Dodaj jabłka i gotuj, często mieszając, 5 minut.
Dodać bulion i kolejne 2 składniki. Zwiększyć ciepło do medium i doprowadzić do wrzenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 20 do 25 minut lub aż jabłka i ziemniaki są miękkie.
Wyjąć z ognia i odstawić na 15 minut. Odrzuć liść laurowy.
Mieszankę przetwarzać za pomocą ręcznego blendera, aż będzie gładka.
Dodaj śmietanę i sok z cytryny. Powrót do niskiego ciepła; dusić, często mieszając, 15 minut.
Podawać z serowymi wypiekami.
Uwaga: testowaliśmy z certyfikowanym przez Swanson organicznym bulionem z kurczaka.