Zupa Fasolowo-Boczkowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z fasoli i boczku. Ten przepis służy 10 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 14g białka, oraz 8G tłuszczu. Mieszanka tymianku, fasola granatowa, pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Z łyżeczką wynik 60%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa fasolowa z boczkiem, Zupa fasolowa z boczkiem, oraz Zupa z fasoli i boczku dla podobnych receptur.
Instrukcje
Fasolę posortować i umyć; wstawić do dużego holenderskiego piekarnika. Przykryć wodą; doprowadzić do wrzenia i gotować, odkryte, 2 minuty.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Fasolę odsączyć i odstawić.
Boczek ugotować w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Usuń boczek, rezerwując 2 łyżeczki kapieli na patelni.
Dodaj cebulę, marchew, seler, i czosnek do kapiących na patelni; smażyć 10 minut lub do miękkości.
Dodać fasolę. Wymieszać bulion z kurczaka i pozostałe 5 składników. Pokruszyć 6 plastrów boczku do zupy. Doprowadzić do wrzenia; przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 godzinę i 30 minut lub aż ziarna będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Fajne 10 minut. Odrzuć liść laurowy.
Umieść 6 filiżanek zupy w blenderze; proces z małą prędkością, aż będzie gładki. Na patelni wymieszać puree z pozostałej zupy. Gotować na średnim ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż do ogrzania. Chochla do misek. Pozostałe 2 plastry boczku pokruszyć i równomiernie posypać zupą.