Zupa fasolowa z szynką

Zupa fasolowa z szynką
Zupa fasolowa z szynką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 197 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 31 centów za porcję. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz liść laurowy, sól koszerna i pieprz, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 198 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Zupa Fasolowa Granatowa, Zupa Fasolowa Granatowa, oraz Zupa z fasoli i boczku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Włożyć fasolę granatową do dużego garnka i przykryć zimną wodą o 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola GranatowaFasola Granatowa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Zdjąć garnek z ognia, przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Odsączyć fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
4
Użyj małego kawałka sznurka kuchennego, aby związać gałązki pietruszki i tymianku oraz liść laurowy w mały pęczek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
5
Umieść nasączoną fasolę, wiązkę ziół, szynkę, marchewkę, cebulę i czosnek w dużym garnku do zupy lub piekarniku holenderskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
6
Składniki zalać 8 szklankami zimnej wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż fasola i szynka skoki są miękkie, o 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
7
Wyłączyć ciepło; usunąć szynki i ostudzić. Gdy są wystarczająco chłodne do obsługi, usuń mięso z kości, odrzucając kości, tłuszcz i skórę. Szynkę pokroić w drobną kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
8
Usunąć i wyrzucić wiązkę ziół.
9
Przenieść około 3 szklanki gotowanej fasoli wraz z płynem do gotowania w blenderze; fasola puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
10
Przecieraną fasolę wlać z powrotem do zupy, dodać gotowaną szynkę i doprowadzić z powrotem na wolnym ogniu na średnim ogniu. Doprawić koszerną solą i czarnym pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Szynka GotowanaSzynka Gotowana
Dodatki (opcjonalnie)Dodatki (opcjonalnie)
(dostosuj Według Własnego Gustu)(dostosuj Według Własnego Gustu)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 50 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn