Zupa Brokułowo-jęczmienna z kremem kokosowym

Zupa Brokułowo-jęczmienna z kremem kokosowym
Lekka zupa z brokułów i jęczmienia w kremie kokosowym wymaga ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 358 kalorii, 10g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, bulion warzywny, mleko kokosowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 20 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Jesień. Kilka osób naprawdę lubi tę zupę. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest solidne. Spróbuj Lekka Zupa Brokułowa Z Serem Cheddar, Zupa z dzikiego ryżu, jęczmienia i porów (przepis na lekkie masło), oraz Zupa Brokułowa Jęczmienna dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jęczmień i wodę zagotować w rondlu na dużym ogniu. Przykryć, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż jęczmień będzie miękki, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Odcedzić i odstawić.
3
Roztopić masło w dużym garnku na średnim ogniu. Cebulę i seler wymieszać z roztopionym masłem, umieścić przykrycie na garnku i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Dodać około połowy czosnku. Doprawić czarnym pieprzem, płatkami czerwonej papryki, solą morską i gałką muszkatołową. Powrót pokrywę do garnka i gotować kolejne 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Wymieszać brokuły, bulion warzywny i pozostały czosnek do mieszaniny i doprowadzić do wrzenia. Powrót pokrywę do garnka, zmniejszyć ogień do medium, i gotować kolejne 15 minut, mieszając raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka1 (14 Uncji) Puszka Bulionu Z Kurczaka
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Wyjmij garnek z ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
7
Wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż w połowie. Przytrzymaj pokrywę blendera składanym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę przed pozostawieniem jej na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie można puree zupę za pomocą blendera patyczkowego bezpośrednio w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Powrót zupy na średnim ogniu. Wymieszać mleko kokosowe, 2% mleka, i jęczmień do zupy puree; przykryć i gotować, aż gorące, 5 do 8 protokół. Chochle do misek i top z serem Asiago i pietruszką do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser AsiagoSer Asiago
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
2% Mleka2% Mleka
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
JęczmieńJęczmień
1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej1 Szklanka Suszonej Fasoli Białej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn