Zupa Bento Box może być właśnie zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 128 kalorii, 8G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.32 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz grzyby shiitake, miso, torebki z herbatą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Brown Bear Bento Snack Box z tęczową sałatką owocową, Koszerne Pudełko Bento: Sałatka Z Makaronem Bento, oraz Ciasteczka W Pudełku Na Lunch dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Napełnij garnek do zupy do połowy wodą i zagotuj na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
2
Dodać szczyptę soli i makaron soba i zmniejszyć ogień do średniej. Gotować, mieszając delikatnie od czasu do czasu, aż tylko miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Soba
Sól
3
Odcedzić i dobrze spłukać pod zimną wodą, aby usunąć skrobię. Natychmiast przenieść do miski, skropić 1/4 łyżeczki oleju sezamowego i wrzucić delikatnie do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Skrobia
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Umieścić bulion w tym samym garnku i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, dodaj kombu i torebki herbaty i gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na Herbatę
Bulion
Kombu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Wyjmij torebki kombu i herbaty za pomocą łyżki szczelinowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Torebka Na Herbatę
Kombu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
6
Dodaj marchewkę, grzyby, tofu, tamari, przykryć, i gotować na wolnym ogniu przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Marchew
Tamari
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
7
W małej misce umieścić 1/4 szklanki gorącego bulionu, dodać miso i mieszać widelcem, aż miso się rozpuści. Wymieszać mieszaninę z powrotem do bulionu, a następnie wymieszać szalotki, sok z cytryny i pozostały olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Olej Sezamowy
Zielona Cebula
Bulion
Miso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Rozłóż makaron soba i szpinak wśród sześciu misek i chochli w zupie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Soba
Szpinak
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Chochla
1
Jeśli jesteś wrażliwy na gluten, koniecznie kup 100 procent makaronu soba gryki. Należy również pamiętać, że długotrwałe gotowanie lub wysokie ciepło zabije korzystne składniki odżywcze w miso, więc dodaj je na końcu przepisów i delikatnie podgrzej.Wariacje: można zastąpić makaron udon dla soba. Inną opcją jest pominięcie soba i zamiast umieścić dodać 1/4 szklanki gotowanego brązowego ryżu w każdej misce, a następnie kadzi zupę nad ryżem.Przechowywanie: przechowuj sobę i zupę oddzielnie, aby soba nie rozpadła się. Przechowywać zupę w szczelnym pojemniku w lodówce do 4 dni, a soba w szczelnym pojemniku w lodówce nie dłużej niż 1 dzień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż Brązowy Gotowany
Makaron Soba
Makaron Udon
Gryka
Miso
Ryż
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Chochla
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W porcji: kalorie: 140; tłuszcz całkowity: 1,5 g (0 g nasycony, 0,5 g jednonienasycony); węglowodany: 27 g; białko: 7 g; błonnik: 5,5 g; Sód: 834 mg
3
Długowieczna Kuchnia
4
Katz.com więcej informacji.Mat Edelson jest wielokrotnie nagradzanym pisarzem w dziedzinie nauki, zdrowia i Sportu. Jest byłym prezenterem / dyrektorem Johns Hopkins Health Newsfeed, ogólnokrajowego programu radiowego. Jest to trzecia książka, której współautorem jest Rebecca Katz. Edelson mieszka w Baltimore w stanie Maryland.