Zmiażdżone ziemniaki babci

Zmiażdżone ziemniaki babci
Zmiażdżone ziemniaki babci mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny fodmap, cały 30, i wegańskie przepis ma 295 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Mieszanka kurkumy, kolendry, nasion kminku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pokruszone czerwone ziemniaki z maślanką, Pokruszone Ziemniaki, oraz Pokruszone ziemniaki i oliwki.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W garnku przykryj ziemniaki wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dodać dużą szczyptę soli i doprowadzić do wrzenia. Gotować na umiarkowanie dużym ogniu, aż ledwo miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
4
Ziemniaki odcedzić i obrać.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
5
Na małej patelni, toast kolendry i kminku na umiarkowanie wysokim ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KminekKminek
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Przełożyć do młynka do przypraw i ostudzić, następnie zmielić na proszek i wymieszać kurkumę i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
7
Rozłóż ziemniaki na dużej, obtartej blasze do pieczenia i wymieszaj z olejem, a następnie przyprawami. Doprawić solą i piec 45 minut, aż stanie się miękki i chrupiący. Za pomocą widelca lekko zmiażdżyć ziemniaki, następnie posypać kolendrą i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
ZiemniakZiemniak
PrzyprawyPrzyprawy
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn