Zito (Zhito / Koljivo) - Serbski Pudding Pszenny

Zito (Zhito / Koljivo) - Serbski Pudding Pszenny
Zito (Zhito / Koljivo) - serbski Pudding pszenny to deser, który serwuje 3. Za $3.96 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 100g tłuszczu i w sumie 1533 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jeśli masz pod ręką jagody, blanszowane migdały, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 9 godzin. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 70%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Serbski Cevapi, Kapusta Serbska, oraz Serbska Sałatka Ziemniaczana.

Instrukcje

1
Zagotuj czajnik z wodą. Kontynuuj uzupełnianie i podgrzewanie w razie potrzeby jako źródło wody do gotowania pszenicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
PszenicaPszenica
2
Umieść jagody pszenicy w rondlu o pojemności od 2 do 3 litrów. Zalej wodą, około dwóch cali powyżej poziomu jagód. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Odcedzić; wylać wodę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
4
Dodaj nową wodę do pszenicy, taką samą ilość jak poprzednio. Powtarzaj, aż siedem razy zagotujesz pszenicę i wodę. Podczas siódmego wrzenia dodaj sól. Nie spuścić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
PszenicaPszenica
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Zdejmij patelnię z ognia, przykryj i zawiń ręcznikami (patrz uwaga kucharza).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Odstaw na noc w temperaturze pokojowej.
7
Następnego dnia spuść wodę, która nie została wchłonięta przez noc. Dokładnie zmiel jagody pszenicy w robocie kuchennym lub maszynce do mięsa. (Jeśli używasz blendera, musisz pracować w bardzo małych partiach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody PszenneJagody Pszenne
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Przełóż pszenicę do miski i odstaw na bok. Zmiel orzechy włoskie na drobne; dodaj cukier cukierniczy i przetwarzaj, aż orzechy utworzą delikatny posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
PszenicaPszenica
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Dodaj zmieloną pszenicę i pulsuj, aż się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
PszenicaPszenica
10
Łyżka koljivo do naczynia do serwowania, najlepiej przezroczystej szklanej miski z prostymi bokami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Udekoruj, przyklejając pokrojone migdały na całej górze, jak jeżozwierz.
Składniki, których będziesz potrzebować
śliwkowe Migdałyśliwkowe Migdały
12
Ubij śmietanę w szklanej lub metalowej misce mikserem elektrycznym na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
13
Podawać przez czubatą łyżkę stołową w małych ozdobnych miseczkach lub kubkach z kremem, zwieńczonych porcją bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na budyń. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W9 hrs
Porcje3
Ocena Zdrowia28
Magazyn