Zito (Zhito / Koljivo) - Serbski Pudding Pszenny
Zito (Zhito / Koljivo) - serbski Pudding pszenny to deser, który serwuje 3. Za $3.96 za porcję, ten przepis okładki 30% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 32G białka, 100g tłuszczu i w sumie 1533 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Jeśli masz pod ręką jagody, blanszowane migdały, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 9 godzin. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 70%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Serbski Cevapi, Kapusta Serbska, oraz Serbska Sałatka Ziemniaczana.
Instrukcje
Zagotuj czajnik z wodą. Kontynuuj uzupełnianie i podgrzewanie w razie potrzeby jako źródło wody do gotowania pszenicy.
Umieść jagody pszenicy w rondlu o pojemności od 2 do 3 litrów. Zalej wodą, około dwóch cali powyżej poziomu jagód. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 sekund.
Dodaj nową wodę do pszenicy, taką samą ilość jak poprzednio. Powtarzaj, aż siedem razy zagotujesz pszenicę i wodę. Podczas siódmego wrzenia dodaj sól. Nie spuścić.
Zdejmij patelnię z ognia, przykryj i zawiń ręcznikami (patrz uwaga kucharza).
Odstaw na noc w temperaturze pokojowej.
Następnego dnia spuść wodę, która nie została wchłonięta przez noc. Dokładnie zmiel jagody pszenicy w robocie kuchennym lub maszynce do mięsa. (Jeśli używasz blendera, musisz pracować w bardzo małych partiach.)
Przełóż pszenicę do miski i odstaw na bok. Zmiel orzechy włoskie na drobne; dodaj cukier cukierniczy i przetwarzaj, aż orzechy utworzą delikatny posiłek.
Dodaj zmieloną pszenicę i pulsuj, aż się wymieszasz.
Łyżka koljivo do naczynia do serwowania, najlepiej przezroczystej szklanej miski z prostymi bokami.
Udekoruj, przyklejając pokrojone migdały na całej górze, jak jeżozwierz.
Ubij śmietanę w szklanej lub metalowej misce mikserem elektrycznym na wysokich obrotach, aż utworzą się sztywne szczyty.
Podawać przez czubatą łyżkę stołową w małych ozdobnych miseczkach lub kubkach z kremem, zwieńczonych porcją bitej śmietany.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na budyń. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 poza 5 Ocena gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Dobrze teraz, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w zimne popołudnia, podawane z biscotti do zanurzenia w ""włoskim stylu"". "